SL Momentum - monipuolinen liikuttaja

Liikunta- ja hyvinvointipalveluja, monipuolisesti ja asiakaslähtöisesti

Eläinfysioterapia

Eläinfysioterapia on eläimen toimintakyvyn ja liikkumisen sekä niiden ylläpitämisen tai lisäämisen arviointia. Tämä tapahtuu omistajan tai hoitajan haastattelun, eläimen havainnoinnin ja erilaisten tutkimus- ja mittausmenetelmien avulla. Haastattelun ja havainnoinnin sekä tutkimisen ja mittauksen perusteella asetetaan fysioterapialle tavoitteet ja valitaan terapiamenetelmät.

Yleisimpinä aiheina eläinfysioterapialle ovat erilaiset epäpuhtaudet liikkumisessa, suorituskyvyn alentuminen, tuki- ja liikuntaelimistön vauriot ja niistä johtuvat kiputilat sekä operaatioiden jälkeinen kuntoutus. Sairaan eläimen fysioterapiasta päättää aina eläinlääkäri.

Eläinfysioterapiassa käytetään erilaisia manuaalisista ja fysikaalisista tekniikoita, ohjaamista ja neuvontaa sekä harjoitteluterapiaa. Tunnetuimpia fysioterapian menetelmiä ovat venyttelyt, pehmytkudoskäsittelyt ja nivelmobilisaatiot sekä fysikaaliset hoidot. Fysioterapian tärkeimpänä menetelmänä on terapeuttinen harjoittelu. Siinä spesifien ja kontrolloitujen harjoitteiden avulla parannetaan eläimen fyysisiä ominaisuuksia, esimerkiksi koordinaatiota, asentotuntoa, lihas-voimaa tai kestävyyttä. Laitehoitoina käytän tarvittaessa laser, Bemer, tens ja nems laitteita.

Hyvän terapiatuloksen aikaansaamiseksi toimin kiinteässä yhteistyössä eläimen omistajan, hoitajan tai valmentajan kanssa.

Hevoset tallikäynteinä, koirat Haminan Musti ja Mirri, Fredrikinkatu 7

 

 

Yhteystiedot

Suvi Lahtinen
044 2727 540
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.


Ota yhteyttä

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä ja kysy palveluista lisää!
Ota yhteyttä nyt

Suvi Lahtinen

  • Fysioterapeutti AMK
  • Lymfaterapeutti
  • Koulutettu hieroja
  • Vauvahieronnan ohjaaja
  • Eläinfysioterapeutti
  • Ratsastuksenopettaja
  • Centered riding ohjaaja